Këto janë aplikacionet që hakohen lehtësisht

Ekspertët kibernetikë kanë paralajmëruar për llojet e aplikacioneve që mund të hakërojnë lehtësisht. Miliarda njerëz në mbarë botën përdorin aplikacione, të cilat shfrytëzohen nga hakeruesit për të ndërhyrë tek telefonat inteligjentë. Rrjedhimisht ata mund t’ju përgjojnë, të mbledhin informacion të mjaftueshëm për t’ju mashtruar ose zhvatur, ose për t’ju vjedhur plotësisht paratë, shkruan The Sun.

Ironikisht, aplikacionet e rreme antivirus janë një zgjedhje e zakonshme për mashtruesit që të hakojnë pajisjen tuaj.

Shpesh mashtruesit do të përpiqen t’ju bëjnë t’i shkarkoni këto aplikacione nga interneti – në vend të një dyqani zyrtar aplikacionesh.

Aplikacionet e dëmshme bankare gjithashtu mund të maskohen si legjitime dhe të imitojnë pamjen e një banke autentike. Ata shpesh kërkojnë që ju të identifikoheni dhe kështu vjedhin kredencialet tuaja në mënyrë që ta përdorni për qëllime të paautorizuara.

Ka një lloj të tretë aplikacioni për të cilin duhet të jeni të vetëdijshëm: gjurmuesit. Kjo për shkak se ata shpesh do të kërkojnë leje që duken të ligjshme – por që po mbledhin në heshtje informacionin ose jetën tuaj private. Pjesë e këtyre aplikacioneve janë edhe ato që lidhen me “location” apo të tjera që japin informacione se ku ndodheni ju.

APLIKACIONE TË TJERA QË MUND TË HAKËROHEN:

– Aplikacionet e fëmijëve

– Weather Apps

Dating Apps

– Zombie Mod

– Flashlight Apps

– Facebook Mesenger

– Instagram