Спасовски и Таceвски го посетија повредениот началник на ОВР Струга, му посакаа брзо заздравување на колегата

Во струшката болница го посетив повредениот началник на ОВР Струга Д.А. врз кого вчера беше извршен брутален обид за убиство, а кој во моментов се наоѓа во стабилна здравствена состојба.

Му посакувам што поскоро опоравување на колегата. Воедно, би го повторил мојот став дека напад на припадник на македонската полиција е напад на државата, поради што мора да има најстроги санкции за тој кој ќе се осмели да изврши таков чин на насилство.

Насилството е последното прибежиште на криминалците, последниот обид да ги заплашат оние кои се задолжени за спроведување на законот. Затоа казната од правосудните органи треба да е брза, навремена, строга и без отстапки. А последниот удар на полицијата до конечна пресметка со криминалот – најсилен.