Artan Grubi dhe Ejup Rrustemi në vitin 2023 po e “bombardojnë” Maqedoninë si UÇK në vitin 2001

Me ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë,znj. Angela Aggeler, ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski, drejtorin e Ndërmarrjes Publike “Rrugët Shtetërore”, Ejup Rustemi dhe përfaqësuesit e konzorciumit ndërkombëtar Bechtel & Enka me detonimin në terrenin e punës në afërsi të fshatit Banjicë e Epërme shënuam fillimin e punimeve ndërtimore të projektit më të madh infrastrukturor në historinë e vendit, Korridorit 8.

Tejkaluam një nga një të gjitha procedurat e nevojshme ligjore, të gjitha fazat përgatitore dhe ja ku jemi sot me hapa të avancuar drejt realizimit të ëndrrës për të pasur rrjet bashkëkohor të qarkullimit rrugor.

Me punë mposhtim skepticizmin dhe lëvizim nga vendi ato projekte që janë predispozitë e jetës më cilësore.

Со амбасадорката на САД во нашата земја г-ѓа Ангела Агелер, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, директорот на ЈП „Државни патишта“, Ејуп Рустеми и претставниците на меѓународниот конзорциум Бехтел и Енка, со детонацијата на работниот терен во близина на село Горна Бањица , го означивме почетокот на градежните работи на најголемиот инфраструктурен проект во историјата на државата, Коридорот 8.

Ги поминавме една по една сите потребни законски процедури, сите подготвителни фази и еве сме денес со напредни чекори кон остварување на сонот за современа патна мрежа.

Со работа го надминуваме скептицизмот и ги придвижуваме оние проекти кои се предиспозиција за поквалитетен живот.