(ВИДЕО) Касами: Опозицијата ја повлекува поддршката за уставните измени

Претседателот на БЕСА Билал Касами во интервју за Алсат рече дека Европскиот сојуз за промени, ја повлекува поддршката за уставните измени. Касами рече дека одлуката следува по европските критиките во Извештајот за напредокот на Македонија со што се потврдило дека оваа Влада не е заинтересирана за евроинтеграцискиот процес. Касами додаде дека услов за нивната поддршка сега ќе биде замена на формулацијата 20 проценти со албански јазик