Foto e rrallë nga viti 1997: Ismet Jashari-Komandant Kumanova duke u përshëndetur me babain e tij!

Foto e rrallë nga viti 1997: Ismet Jashari-Komandant Kumanova duke u përshëndetur me babain e tij!

 

Shkruan: Nderim Jashari, nipi i Ismet Jasharit

Pritja e babës për djalin për një kohë të gjatë ishte e dhimbshme edhe pse nëna kishte vdekur dy vite ma herët dhe nuk kishin mund të marin pjes në vorrim as njëri djal as Murati dhe Ismeti.

Largohet në Prill të vitit 1989 nga vendëlindja Orizarja dhe kthehet në shtëpi më 27 mars 1997 pas shumë viteve. Ditën e nesërme arrestohet nga policia. Ne si familje ishim gëzuar pa mas për ardhjen e Abijës ( Ismet Jasharit) në shtëpi por akoma pa i bë 24 orë në shtëpi u spiunua ( ?) dhe u arrestua nga policia.
Në foto Ismeti ( dëshmorë) me babën Jashar më datë 27. Mars .1997 në Orizare në ditën që u kthye në shtëpi.