Спасовски со тимот: Со љубов кон татковината го трансформиравме МВР во „МВР за Граѓаните”

Спасовски со тимот: Со љубов кон татковината го трансформиравме МВР во „МВР за Граѓаните”

Вечерва, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во Клубот на пратеници се сретна со соработниците и поширокото раководство на МВР.

„Нема ништо поубаво од тоа да сте со својот тим од МВР, со чувство на длабока благодарност и искрено задоволство за сè што заедно постигнавме во текот на мојот мандат како министер за внатрешни работи на Република Северна Македонија”, рече Спасовски. Притоа, тој се осврна на мандатот како министер за внатрешни работи.

„Секој завршеток на мандат е време за рефлексија и оценување на постигнувањата. Со гордост можам да кажам дека, заедно со мојот тим, успеавме да постигнеме значаен напредок во областа на безбедноста на граѓаните и државата. Нашата работа беше предизвик, но исто така и можност да ја покажеме нашата посветеност, професионализам и љубов кон нашата татковина. Со заеднички напори, се справувавме со предизвиците и работевме на создавање на посигурно и стабилно општество за сите граѓани”, истакна Спасовски.

Спасовски се заблагодари до секој еден којшто е дел од неговиот тим.

„Секој еден од вас ја има мојата лична благодарност за вашата поддршка, труд и посветеност. Вашите идеи, вашиот ентузијазам и вашата способност да се справите со тешки ситуации беа круцијални за нашите успеси. Нашата работа беше доказ за тоа дека кога поединци со различни вештини и искуства се обединуваат со заедничка цел, може да се остварат големи работи. Во иднина, се надевам дека секој од вас ќе продолжи со истиот елан и посветеност кон работата, со цел унапредување на нашето општество”, истакна Спасовски, додавајќи дека успешно се реализираше „МВР за Граѓаните”.

„Мојот мандат како министер за внатрешни работи може да завршува, но мојата верба во вас и во она што можеме да го постигнеме заедно останува непоколеблива. Ви благодарам што бевте дел од овој трансформативен период за институцијата и ви посакувам сè најдобро во вашите идни подвизи. Заедно, создадовме „МВР за Граѓаните”, институција каде се почитува законот, која ги заштитува граѓаните и создава подобра иднина за Република Северна Македонија. Благодарам за сè од срце”, рече Спасовски.