Spasovski: Ligji për masat kufizuese nuk duhet të tërhiqet, partneriteti strategjik me SHBA-në është i rëndësishëm për ne

Ish-ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski tha se Ligji për masat kufizuese nuk duhet të tërhiqet. Ai dha mbështetjen e tij për miratimin e këtij ligji dhe theksoi se partneriteti strategjik me SHBA-në është i rëndësishëm për zhvillimin e shoqërisë së Maqedonisë.

“Një ligj i tillë për masat kufizuese si dhe një ndryshim i zgjidhjeve të tjera ligjore që do të jenë në funksion të marrjes së masave specifike për individët, personat juridikë dhe personat fizikë që janë në listën e zezë të SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, duhet të ekzistojë. Qeveria e kaluar ka shprehur vullnet të qartë politik në drejtim të miratimit të zgjidhjes ligjore sepse partnerët strategjikë, SHBA-ja është partneri ynë strategjik”, deklaroi Spasovski sot për Kanal 5.

Ai nënvizoi se ne nuk mund të jemi partnerë strategjikë kur duhet të kemi të drejta të caktuara ose të arrijmë qëllimet tona. Siç tha, Qeveria duhet të tregojë vullnet politik në këtë pjesë.

“Kjo është një marrëdhënie e ndërsjellë dhe këtë duhet ta tregojmë. Për mendimin tim, nuk duhet të tërhiqet. Unë besoj se nëse arsyeja është ndonjë përsosje apo duhet bërë një analizë se cilat zgjidhje të tjera ligjore duhet të ndryshohen, kjo duhet bërë, të rregullohet plotësisht procedura që duhet të bëhet përmes këtyre proceseve. Por një gjë është e qartë se partneriteti strategjik është më i forti dhe shumë domethënës për zhvillimin e shoqërisë së Maqedonisë”, shtoi Spasovski.