БОЈМАЦАЛИЕВ:на средба со амбасадорот на ОБСЕ, Килијан Вал: Не отстапуваме од фер и демократски изборни процеси, граѓаните посакуваат европски избори

Денеска остварив средба со Шефот на OSCE Mission to Skopje, Н. Е. Амбасадорот Килијан Вал, на којашто се заблагодарив во име на МВР за се’ што ОБСЕ направи за МВР и за граѓаните во изминатиот период, што придонесе МВР да биде на висина на својата задача, а граѓаните да бидат безбедни.

На средбата стана збор за успешната организација на 30. Самит на ОБСЕ во Скопје, како и за високото ниво на безбедноста кое МВР го гарантираше за овој значаен настан за нашата држава.

Воедно, на амбасадорот Вал ја изразив мојата и на мојот тим силна заложба за спроведување на фер, слободни и демократски избори.
Граѓаните тоа го посакуваат, европски избори кои доликуваат на земја членка на НАТО и земја на пат кон ЕУ. Затоа, не отстапуваме од фер и демократски изборни процеси.