Бојмацалиев:Брзата лента за лични документи е во интерес на професионалните транспортери

Брзата лента за лични документи е во интерес на професионалните транспортери

Најавата на министерот Бочварски во врска со брза лента на издавање на лични документи ќе биде реализирана, а на барање на професионалните транспортери.

И пред техничката Влада, кога министер беше Oliver Spasovski, во тој период со одредени институции, компании, соработувавме, кај што им е неопходна брза измена на лични документи. Организиравме групно сликање во старечки домови на пример, носевме базни станици, ова не е ништо ново. Со министерот Бочварски имавме телефонски разговор на кој ме информираше дека ќе пратат допис за кои професионални возачи и тоа ќе го спроведеме. Сите документи ќе ги собере надлежното министерство, ќе имаме пропратен документ до МВР. Тоа не е првпат, сме излегувале и порано во пресрет на различни институции и компании.