Lajmi Fundit :Me propozim të Taravarit nga nesër lirohen nga puna gratë shtatzëna dhe punëtorët mbi 60 vjet për shkak të temperaturave të larta

Me propozim të Taravarit nga nesër lirohen nga puna gratë shtatzëna dhe punëtorët mbi 60 vjet për shkak të temperaturave të larta

Me propozim të Minsitrisë së Shëndetësisë, Qeveria e RMV-së sot e shqyrtoi dhe miratoi infromacionin në të cilën liroi nga obligimet në punë kategorinë në rrezik siç janë gratë shtatzëna dhe personat mbi 60 vjet.

Kjo vlen nga dita e nesërme (12.07.2024) dhe do të zgjasë deri më 18.07.2024, ndërkaq punëdhënësit duhet ta riorganizojnë punën e punëtorëve që punojnë në ndërtim dhe punëtorët që punojnë në hapësira të hapura, përkatësisht të shmangen punët në hapësira të hapura nga 11:00 deri në ora 17:00.

Po ashtu ndalohet që në çerdhet e gjithë vendit të mos praktikohet aktivitet fizik në hapësira të hapura nga ora 11:00 deri në ora 17:00.