Бојмацалиев: Декември и јануари 2021 и 2022 имаше по 50.000 апликации, 2023 во тие месеци имаше 170.000 апликации и МВР е подготвено да ги услужи сите граѓани

Во разговор за емисијата „10 минути со“ на ТВ21, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев ја објасни ситуацијата…

БОЈМАЦАЛИЕВ:„Пролет“ со принципот „прв дојден, прв услужен“ функционираше, сега граѓаните не можат да закажат термин по седум, осум дена

MMitko Bojmacaliev „Пролет“ со принципот „прв дојден, прв услужен“ функционираше, сега граѓаните не можат да закажат термин по седум, осум…

БОЈМАЦАЛИЕВ:За ТВ21: МВР не потфрли во нарачката на обрасци, капацитетите на МВР покажаа услуга кон 170.000 граѓани во декември и јануари

Во вестите на ТВ21 дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев беше запрашан за најавената истрага во врска со…

БОЈМАЦАКИЕВ:17 милиони евра за 80 реконструирани објекти, започнати нови реконструкции на управните служби во МТВ и Центарот за Обука во Идризово, вложени 14 милиони евра во опрема и униформи

17 милиони евра за 80 реконструирани објекти, започнати нови реконструкции на управните служби во МТВ и Центарот за Обука во…

БОЈМАЦАЛИЕВ:На средба со раководството на СВР Куманово: Намалување од 3,6% на вкупниот криминалитет, зголемена ефикасност од 37,1%

Mitko Bojmacaliev на средба со раководството на СВР Куманово: Намалување од 3,6% на вкупниот криминалитет, зголемена ефикасност од 37,1% Денеска…