Спасовски со апел до граѓаните – за празничниот период без петарди и без употреба на алкохол при учество во сообраќајот.(Видео)

Сакам да упатам апел до граѓаните бидејќи се наоѓаме во период на празнувања, на поголема фреквенција – за две работи:

Прво, повикувам да не користиме пиротехнички средства и ова е еден од главните приоритети на раководствата на СВР-а во заплена на пиротехниката и најстрого казнување за сите оние коишто тоа ќе го прават, заради тоа што користењето на пиротехниката прво е ризик за тој кој ја користи, меѓутоа ризик и за околината. Така да, има многу убави начини како да се израдуваме и да прославиме за празниците, а притоа да не користиме пиротехника.

Второ, во однос на сообраќајот, исто така, знаеме дека ова е период во којшто сите ние се опуштаме малку повеќе од тоа што треба, а посебно ова важи за оние коишто ги управуваат моторните возила, да се внимава во користењето на алкохол, односно да не се вози никако под дејство на алкохол и да се почитуваат сообраќајните правила и прописи. На тој начин ќе бидеме побезбедни сите ние и многу поубави празници ќе имаме доколку безбедноста е на едно повисоко ниво