Fakte për Sllupçanin


Personalitete të shquara nga Sllupçani

Shkuan: Fejzulla Arifi

Mirsad Abazi – Aktor

Mirsad Abazi është i lindur në Sllupçan më datë 6 qershor 1979, shkollën fillore e krey në Sllupçan kurse të mesm në Kumanovë, ndëkaq shoillimin e lartë e kreu në Universitetin Shtetëror të Tetovës për Art Dramatik në vitin 2006. Aktualisht jeton në Sllupçan.
Është një aktor me reputacion të lartë dhe me një karierë shumë të shkëlqyeshme në filma të metrazhit të shkrut dhe të gjatë dhe skena teatrale mjaftë të komplikuara dhe të rënda për tu interpretuar, falë profesionalizmit të tij të lartë dhe punës së palodhshme ka arritur shumë sukses duke u bërë një aktor shumë i kërkuar brenda dhe jasht vendit. Në dy filma të metrazhit të gjatë të xhiruar në Amerikë me aktorë të huaj ka marrë pjesë si aktor i vetëm shqiptar që ka studiur në Maqedoni. Në vazhdim do ti paraqesim filmat e tij dhe skenat teatrale ku ka marrë pjesë, duhet theksuar se bashkëpunimin më të ngusht e ka me Regjisorin nga Sllupçani, Ibër Dehari.

FILMAT
1.“BETWEEN PARADISE AND HELL”Short movie, Directed by Ibër Deari

2.”THE BLOODY MONEY” Short movie, Directed by Erman Memedi

3.”MY CITY SCREAMS”Short movie, Directed by Ibër Deari

4.”A LONG WAY HOME” Short movie, Directed by Ibër Deari

5.”FARMERS BLUES”Short movie,Directed by Ibër Deari

6.”THE BEGINNING”Short movie,Directed by Agim Abdullai

7.”SARA’S BOOK”Short movie,Directed by Ibër Deari

8.”PROOF” Long movie, Directed by Mrika Krasniqi

9.”TË DUA (Жими мене)” Long movie,Directed by Marjan Gavrilovski

10.”LOTTERY HEIST” Long movie,Directed by Izer AliuF

11.”EVERYBODY CALL REDJO” Long movie,Directed by Ibër Deari

12.”THE NEW YORK” Long movie,Directed by Izer Aliu

TEATRI
1.KALI I KARROCËS
Regjia: Gzim Kame
Teatri Shqiptar Shkup

2.VOJCEKU
Regji: Kushtrim Bekteshi
Teatri Shqiptar Shkup

3.BABADIMRI
Regjia: Amet Jakupi
Teatri Shqiptar Shkup

 1. REVOLVERI
  Autori: Gabor Gorgey
  Regjia: Nehat Mehmeti
 2. I SEMURI PËR MEND
  Autor: Zh.B. Moliere
  Regjia:Ahmet Jakupi
 3. DARKA E BUDALLENJEVE
  Autori: Frencis Veber
  Regjia: Dimitar Elenov

7.RRENJET E KULLES
Autor: Nazmi Beqiri
Regjia: Vebi Qerimi

8.NJESITI I MALLKUAR
Autor: Alfonso Sastre
Regjia: Nehat Ahmeti

9.MBLEDHJE NE PARLAMENT
Autori: RAY COONEY
Regjia: Sulejman Rushiti

10.SHTRIGAT E SALEMIT
Autori: ARTHUR MILLER
Regjia: SEFEDIN NUREDINI

11.MIRANDOLINA
Autor: CARLO GOLDONI
Regjia: KUSHTRIM BEKTESHI

12.NJË SHTRAT PLOT ME TË HUAJ
Autor: DAVE FREEMAN
Regjia: ESAT BRAJSHORI

13.MBRETI GJUMASH
Autor: JETO NEZIRAJ
Regjia: IBËR DEARI

14.NË DET
Autor: Slovomir Mrozek
Regjia: Qendrim Rijani
15.NJË BURRË ME DY GRA
Autor: Ray Cooney
Regjia: Afeida Borici

16.LOJË DASHURIJE
Autor: Pierre De Marivaux
Regjia: Nehat Memeti
17.FISHKËLLIMË NË ERRËSIRË
Autor: Tom Murphy
Regjia: Qëndrim Rijani

16.FLUTURIMI MBI TEATRIN SHQIPTAR
Autor: Jeton Neziraj
Regjia: Erson Zymberi

OTHERS
1.”CKA KA SHPIJA”(Pavaresia Sezoni IV)Serial, Directed by Genc Berisha
2.”STACIONI” Serial movie, Directed by Arlinda Morina
3.”NEZO” Documentary movie ,Directed by Merita Cocoli
4.”SHA JE BE TU FOLËN?!” (Epizodi 2) Serial, Directed by Burim Baftiu, Erson Zymberi
5.”192 Mission” (Epizodi 1,2,3,4) Serial, Directed by Burim Haliti
6.”Na ishte njëherë” (Epizodi 3) Serial, Directed by Ibër Deari
5.”Tregime popullore” (Epizodi ”ikja”) Serial, Directed by Ekrem Kryeziu

Fakte për Sllupçanin

Personalitete të shquara nga Sllupçani

Mirsad Abazi – Aktor

Mirsad Abazi është i lindur në Sllupçan më datë 6 qershor 1979, shkollën fillore e krey në Sllupçan kurse të mesm në Kumanovë, ndëkaq shoillimin e lartë e kreu në Universitetin Shtetëror të Tetovës për Art Dramatik në vitin 2006. Aktualisht jeton në Sllupçan.
Është një aktor me reputacion të lartë dhe me një karierë shumë të shkëlqyeshme në filma të metrazhit të shkrut dhe të gjatë dhe skena teatrale mjaftë të komplikuara dhe të rënda për tu interpretuar, falë profesionalizmit të tij të lartë dhe punës së palodhshme ka arritur shumë sukses duke u bërë një aktor shumë i kërkuar brenda dhe jasht vendit. Në dy filma të metrazhit të gjatë të xhiruar në Amerikë me aktorë të huaj ka marrë pjesë si aktor i vetëm shqiptar që ka studiur në Maqedoni. Në vazhdim do ti paraqesim filmat e tij dhe skenat teatrale ku ka marrë pjesë, duhet theksuar se bashkëpunimin më të ngusht e ka me Regjisorin nga Sllupçani, Ibër Dehari.

FILMAT
1.“BETWEEN PARADISE AND HELL”Short movie, Directed by Ibër Deari

2.”THE BLOODY MONEY” Short movie, Directed by Erman Memedi

3.”MY CITY SCREAMS”Short movie, Directed by Ibër Deari

4.”A LONG WAY HOME” Short movie, Directed by Ibër Deari

5.”FARMERS BLUES”Short movie,Directed by Ibër Deari

6.”THE BEGINNING”Short movie,Directed by Agim Abdullai

7.”SARA’S BOOK”Short movie,Directed by Ibër Deari

8.”PROOF” Long movie, Directed by Mrika Krasniqi

9.”TË DUA (Жими мене)” Long movie,Directed by Marjan Gavrilovski

10.”LOTTERY HEIST” Long movie,Directed by Izer AliuF

11.”EVERYBODY CALL REDJO” Long movie,Directed by Ibër Deari

12.”THE NEW YORK” Long movie,Directed by Izer Aliu

TEATRI
1.KALI I KARROCËS
Regjia: Gzim Kame
Teatri Shqiptar Shkup

2.VOJCEKU
Regji: Kushtrim Bekteshi
Teatri Shqiptar Shkup

3.BABADIMRI
Regjia: Amet Jakupi
Teatri Shqiptar Shkup

 1. REVOLVERI
  Autori: Gabor Gorgey
  Regjia: Nehat Mehmeti
 2. I SEMURI PËR MEND
  Autor: Zh.B. Moliere
  Regjia:Ahmet Jakupi
 3. DARKA E BUDALLENJEVE
  Autori: Frencis Veber
  Regjia: Dimitar Elenov

7.RRENJET E KULLES
Autor: Nazmi Beqiri
Regjia: Vebi Qerimi

8.NJESITI I MALLKUAR
Autor: Alfonso Sastre
Regjia: Nehat Ahmeti

9.MBLEDHJE NE PARLAMENT
Autori: RAY COONEY
Regjia: Sulejman Rushiti

10.SHTRIGAT E SALEMIT
Autori: ARTHUR MILLER
Regjia: SEFEDIN NUREDINI

11.MIRANDOLINA
Autor: CARLO GOLDONI
Regjia: KUSHTRIM BEKTESHI

12.NJË SHTRAT PLOT ME TË HUAJ
Autor: DAVE FREEMAN
Regjia: ESAT BRAJSHORI

13.MBRETI GJUMASH
Autor: JETO NEZIRAJ
Regjia: IBËR DEARI

14.NË DET
Autor: Slovomir Mrozek
Regjia: Qendrim Rijani
15.NJË BURRË ME DY GRA
Autor: Ray Cooney
Regjia: Afeida Borici

16.LOJË DASHURIJE
Autor: Pierre De Marivaux
Regjia: Nehat Memeti
17.FISHKËLLIMË NË ERRËSIRË
Autor: Tom Murphy
Regjia: Qëndrim Rijani

16.FLUTURIMI MBI TEATRIN SHQIPTAR
Autor: Jeton Neziraj
Regjia: Erson Zymberi

OTHERS
1.”CKA KA SHPIJA”(Pavaresia Sezoni IV)Serial, Directed by Genc Berisha
2.”STACIONI” Serial movie, Directed by Arlinda Morina
3.”NEZO” Documentary movie ,Directed by Merita Cocoli
4.”SHA JE BE TU FOLËN?!” (Epizodi 2) Serial, Directed by Burim Baftiu, Erson Zymberi
5.”192 Mission” (Epizodi 1,2,3,4) Serial, Directed by Burim Haliti
6.”Na ishte njëherë” (Epizodi 3) Serial, Directed by Ibër Deari
5.”Tregime popullore” (Epizodi ”ikja”) Serial, Directed by Ekrem Kryeziu