BANORËT E SLUPÇANIT KANË TË DREJTË DHE DUHET TË MBËSHTETEN!ËSHTË E SHQETËSUAR EDHE AMBASADA E AUSTRISË!

BANORËT E SLUPÇANIT KANË TË DREJTË DHE DUHET TË MBËSHTETEN!
ËSHTË E SHQETËSUAR EDHE AMBASADA E AUSTRISË!

04.08. 2023,
EVN – MAQEDONI është kompani kriminale bandite që grabit qytetarët dhe shtetin në tërësi! Kjo është arsyeja pse menaxhmenti i EVN-Maqedoni, i udhëhequr së fundi nga Wolfgang Mayer, u tërhoq i tmerruar para protestave të banorëve të Sllupçanit dhe fshatrave përreth dhe pranoi negociatat vetëm për një arsye – për të parandaluar krimin shumë më të madh në EVN-Maqedoni, që mos te dale në dritë në të gjitha nivelet!
Niveli dhe “mëkati” më i ulët i banorëve të Sllupçanit dhe konsumatorëve të tjerë jo vetëm në rajonin e Kumanovës por në mbarë vendin është pagesa e parregullt e faturave, por pyetja është se a nuk paguhen faturat për shkak të mungesës së vullnetit apo varfërisë në të cilën shumica e njerëzve jetojnë në këto mjedise. Për këto arsye, oferta që konsumatorët në të ardhmen nuk do të paguanin “më shumë se 3000 (tre mijë denarë) në muaj” dhe faturat e mëparshme do të ishin paguar me këste ose do të faleshin, që është menjëherë e dyshimtë! Gjithsesi amvisërite në këto mjedise nuk shpenzojnë as përafërsisht tre mijë denarë në muaj që të bien në këtë lloj karremi nga EVN – Maqedoni, e kamata për çdo borxh mund të caktohet vetëm nga gjykata në procedurë gjyqësore!?
Niveli i dytë i keqinterpretimit dhe mashtrimit ndaj banorëve të Sllupcanit të cilët fillimisht guxuan t’i rezistojnë krimit në EVN – Maqedoni është mënyra e llogaritjes së rrymës së konsumuar dhe është e sigurt se pothuajse asnjë familje nuk i kontrollon llogaritë çdo muaj ose çdo disa muaj. ?!
Këtu, niveli i parë dhe më i ulët i grabitjes së qytetarëve përfshihet në kombinim, i cili kryhet nga ekipet në terren, të cilët janë të njëjtët që lidhin familjet ose objektet e biznesit në të zezë për 100 euro dhe më pas mbledhin një harac mujor nga pronarët gjegjësisht pagesën e bëjnë në emër të EVN – Maqedoni dhe paratë përfundojnë në xhepat e tyre! Opsioni i dytë kriminal i ekipeve në terren, natyrisht, në marrëveshje me menaxhmentin e EVN – Maqedoni, është vendosja e njehsorëve të paregjistruar dhe të pa A-testuar, të cilët sipas nevojës ndërrohen, fshihet energjia elektrike e konsumuar dhe i njëjti njehsor vendoset në një tjetër vend si i përkohshëm! Në këtë kombinim grupet kriminale në EVN mbledhin “fitimin” më të madh nga objektet afariste dhe makineri të ndryshme që konsumojnë shumë energji elektrike dhe më pas konsumatorët paguajnë një pjesë të saj dhe pjesa përfundon në xhepin e bandave nga EVN!
Niveli tjetër i krimit në EVN është politik – zyrtarët partiakë në Sllupçan dhe Kumanovë si dhe në mbarë vendin, të cilët nuk mund të pajtohen për “plaçkën” nga qytetarët që detyrohen të paguajnë në sportelet e EVN – Maqedoni, te ekipe edhe nga EVN – Maqedoni të cilët I kan lidhur në të zezë me banditët dhe dallaverxhinjtë vendas të partisë, të cilët kanë ndërtuar “organizatën e tyre të pushtetit” në të cilën shpesh përfshihen policë nga MPB-ja, të cilët nuk mund të mos vërejnë se sa lidhje të egra kanë lidhur dhe në cilin shtyllë! Kështu krimi bëhet një punë e madhe, por duke qenë se qytetarët nuk mbushin dot xhepat e të gjitha bandave të përmendura, u protestua dhe tani problemi ka hapur një derë të madhe!!!
Piramida kriminale është më e larta në majën e kompanisë EVN – Maqedoni, ku përveç faktit që anëtarët e Bordit Drejtues blenë makina me para të gatshme nga qindra mijëra euro të përvetësuara nga krimi, të mbrojtura nga autoritetet politike dhe gjyqësore, një Rasti i madh dhe i rëndë penal është në vazhdim për një grup kriminal që nga pozita e menaxhmentit të EVN-Maqedoni kanë vjedhur miliona para shtetërore dhe para nga pasuria e personave privatë! Afera është aq e madhe sa nuk mund të fshihet dhe është simptomatike që në krye të EVN-Maqedoni është një grup i përbërë vetëm nga shqiptarët që hetimi i çon në partitë shqiptare në pushtet si BDI si dhe grupe të përbëra vetëm nga maqedonas, që tashmë flet për një organizatë të mundshme kriminale në territorin e të gjithë vendit në baza etnike, në varësi të strukturës së popullsisë që i paguan rajonalisht elektro-bandat!?
Pikërisht për këtë, banorët e Sllupit që i rezistuan krimit të EVN-Maqedoni do të marrin oferta gjithnjë e më tërheqëse, por nëse do t’i pranojnë është çështje e dinjitetit dhe karakterit të tyre, a do t’i plotësojnë xhepat e kriminelëve në EVN – Maqedoni, të cilët janë këtu nëse janë të sigurt se qytetarët janë fajtorë dhe sa janë fajtorë, le të bëjnë një auditim të plotë shtetëror të punës së kompanisë. . . arkëtimi, investimet, mirëmbajtja, pagat, . … kontroll direkt nga EVN Austria, atëherë do të zbardhet publikisht afera qindra milionë euro!?
Në vijim: Cilët gjyqtarë mbulojnë krimin në EVN – Maqedoni?!