Бојмацалиев: Декември и јануари 2021 и 2022 имаше по 50.000 апликации, 2023 во тие месеци имаше 170.000 апликации и МВР е подготвено да ги услужи сите граѓани

Во разговор за емисијата „10 минути со“ на ТВ21, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев ја објасни ситуацијата…

БОЈМАЦАЛИЕВ:„Пролет“ со принципот „прв дојден, прв услужен“ функционираше, сега граѓаните не можат да закажат термин по седум, осум дена

MMitko Bojmacaliev „Пролет“ со принципот „прв дојден, прв услужен“ функционираше, сега граѓаните не можат да закажат термин по седум, осум…

БОЈМАЦАЛИЕВ:За ТВ21: МВР не потфрли во нарачката на обрасци, капацитетите на МВР покажаа услуга кон 170.000 граѓани во декември и јануари

Во вестите на ТВ21 дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев беше запрашан за најавената истрага во врска со…